A Rózsa Énekei

színes, magyar-olasz filmdráma, 98 perc, 2003

Rendező-forgatókönyvíró: Szilágyi Andor
Zeneszerző: Benkő László
Operatőr: Ragályi Elemér
Díszlettervező: Lázár Tibor
Jelmeztervező: Federits Zsófia
Vágó: Losonci Teréz
Fotó: Szigethy Márton
Producer: Nagy Endre

Szereplők: Franco Castellano (Halász Géza) Bánsági Ildikó (Lili) Maia Morgenstern (Olga) Zum Dávid (Tomi) Djoko Rosić (nagyapa) Tímár Éva (Vera) Gera Zoltán (Waltz) Margitai Ági (Waltzné) Börcsök Enikő (Irén) Gubás Gabi (Magda) Kállai Ferenc (Kalmár) Mucsi Zoltán (nyilas) Kováts Adél (hölgy a villamoson)

The document has moved here.

1944 ősze. Sárgacsillag, gettósítás, nyilasterror.
A magyar főváros zsidó lakossága tehetetlen beletörődéssel várja sorsa tragikus beteljesülését. Az utcákon tapasztalható szörnyűségek ellenére azonban a város egyik villájának kertje fölött – ha csak rövid időre is – kiderül az ég. Ez a néhány perc friss erőt jelent az itt bujkálók szívének, és az elgyötört lelkekben napról napra ismét továbbélteti a reményt.

A titokzatos erő egy csodálatos ének: minden este felcsendül a villa toronyszobájában. Halász Géza, a villa vendége szerint addig egyetlen zsidónak sincs oka félelemre, amíg a hang tulajdonosa, a maga is zsidó Rózsa Imre, a világhírű operaénekes Budapesten marad, és amerikai, brit, svájci, svéd, vatikáni kapcsolatai ellenére sem menekül el az országból. Halász minden este hétkor, ételhordóval a kezében meglátogatja az énekest, együtt vacsorázik vele.

És rendre felcsendül a csodás ének. Nem gondolkoztat el senkit, hogy a különc énekes soha sem keresi a kapcsolatot a házában menedéket találó hitsorsosaival. Egyedül a tizennégy éves Tomi, Halászék fia hallgatja gyanakvással vegyes kíváncsisággal az esti éneket, és próbálja kilesni a toronyszoba titkát.

A kiskamasz kitartó és elszánt nyomozással megfejti az operaénekes különös rejtélyét. Közben a vészterhes napok pergő eseményei igazi felnőtt férfivá érlelik a fiút, számára szinte észrevétlenül.

A történet alapjául egy budapesti családdal megtörtént események szolgáltak.

302 Found

Found


Apache/2.2.16 (Debian) Server at wplinksonline.com Port 80