Bemutatkozás

A Grantfilm Kft.  célja magas minőségű filmek készítése a nagyközönség számára, továbbá igényes dokumentumfilmek, televíziós produkciók és reklámfilmek gyártása.

A cég első saját gyártásban készülő nagyjátékfilmje a „Rózsa Énekei” volt, amelyet Szilágyi Andor rendezett. A film a Magyar Filmszemle Legjobb Forgatókönyve díját kapta 2003-ban. Ezen kívül számos meghívást kapott nemzetközi seregszemlékre, többek közt a Calgary-ban megrendezett, valamint a haifai Neighbours fesztiválra és a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválra (utóbbi esetében a versenyprogramban szerepelt). Szerepelt a Los Angeles-i Magyar Filmhéten, a Miami Zsidó Filmfesztiválon, a Palm Beach Zsidó Fesztiválon és a Pusan Nemzetközi Filmfesztiválon. A houstoni Worldfest-en elnyerte a Platina Remi díjat történelmi film kategóriában, míg a Karlovy Vary Nemzetközi Fesztivál zsűrije különdíjjal jutalmazta a művészi megjelenítésért. A film készítésében részt vett egy külföldi és egy magyar co-producer is, Gherardo Paglieli és cége, a GAMFILM, illetve Sipos Áron és cége, a Focus Film. Ezek a kapcsolatok lehetővé tették olyan ünnepelt és közismert európai sztárok szereplését, mint Franco Castellano, Maia Morgenstern és Djoko Rosic.

The document has moved here.

Az „56 csepp vér”, a Grantfilm Kft. másik nagyjátékfilmje, amelyet Bokor Attila rendezett és 2007. április 12-én mutattak be Magyarországon. A nagy sikert aratott musical Rómeó és Júlia klasszikus történetét dolgozza fel egy -magyar kisvárosban az 1956-os forradalom idején. Az 56 csepp vér elnyerte a Hungarian Film Fest Michael Curtis-díját Los Angelesben, 2007-ben.

A Grantfilm Kft. 2008 nyarán vette át az Art-hálózat tagjaként ismert Tabán mozi üzemeltetését. A mozi elsősorban válogatott művészfilmeket, színvonalas rendezői sorozatokat, tematikus összeállításokat tűz műsorra.

A Tabán mozi az egyetlen mozi Budapesten, ahol a nézőtér mellett külön egy 30 fős klubhelyiség is rendelkezésre áll klubok számára, beszélgetésekhez, előadásokhoz vagy kisebb filmvetítéshez.

2009 elején vállalkoztunk európai szerzői filmek magyarországi forgalmazására. A Grantfilm Kft. gondozásában gyors egymásutánban jelent meg a fesztiválkedvenc Együtt, majd Guillaume Depardieu egyik utolsó filmje, a Versailles, illetve a magyar részvétellel készült Clara című film.

302 Found

Found


Apache/2.2.16 (Debian) Server at wplinksonline.com Port 80